Matelotte feumaée de ha
  RECETTES DE "TCHEU NOUOS"                            -4/8
  MATELOTTE FEUMAEE DE HA
         
 

La mannyire de Maît' Gires par Jean-Philippe Joly

Président de l'association " Tèqueurs et chouleurs de Normandie"

 
 

 

Ha : milandre, ou byin eun âote requin, requin tâope par exemplle.

 

 

Mélaungi de la chai et du peissoun, eune reide bouone idaée, d'aboun pus si la chai est oû mitaun de ch'tu peissoun. Ch'est eune chai niquette, et eune mannyire d'fai à touote brélingue. D'aveu chenna les pus grichus seront countents (même la couoche-brun) !

 

A queri dauns l'apllêt et/ou acâtaer oû marchi 

 

Pouor 4 bouones gens

   
 

500 g dé ha

5 moules d'Barflleu

 (à pis-pus) par persoune

150 g de bouone aundoule feumaée

et/ou de " jaumbon cru du Cotentin "

1 ougnoun

2 petiotes échalottes

2 quillires de cramme d'Isigny

 (d'aveu le quétoun…)

2 q d'uule

100 g de persi hagui, 1 q à café d'estragoun, et 1 q à café de paprika

Beire sec pouor tréjous yete sus la tchuussoun

Eun miot de flleu

 
CPA Collection LPM GRIFF 1910
 
         
 

1/Copaer le peissoun en petits tchubes de 3 à 4 cm en dépiâotaunt jusqu'à pis- pus.

2/ Pairotaer en p'tits morciâos, hagui les oignouns et échalottes, itou l'andouille et le jaumbon

3/ Faites racachi ches drényis dauns eune castrole counséquente d'aveu d'l'uule sauns brin fricachi

4/ Eun feis doraés, tchuure brin d'abat et mélaungi en décruchetant le buure en morciâos

5/ Acachi les morciâos d'peissoun et les faire bllaunchi en mountaunt eun miot la fllaumbaée

6 /Décruchetaer herbes et épices et le sé. Byin rémouver d'aveu eune bouone quillie d'flleu.

7/ Achteu maisi, ramucri d'aveu le bouon beire mais brin d'exçaès.

8/ Quittaer pouor l'ssi tchuure 10 min pas par trop fort. A mitaun décruchetaer les moules dans la castrole et tchuure muché (à couvert).

9/ Finin d'aveu eune liaisoun d'cramme en rabattaunt le feu. Byin anichi d'aveu la sâoce les morciâos d'peissoun avaunt qué de servi.

 

Pouor acauntaer : eun beire fermyi byin su, ou eun vin bllaunc d' Sâovignon ou d' Châbllis mais lo j'chape eun miot (je fronce les sourcils)!

 
     
   

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