Soupe de peissoun
  RECETTES DE "TCHEU NOUOS"                            -7/8
  SOUPE DE PEISSOUN
         
 

Par Marotène de Blaunche Launde de Carteret

 
         
 

Pouor 4 bouones gens

   
 

1 muletoun (petit mulet)

1 maqueré

1 turpin (vive)

quiques aungllettes, crabes enragies, fllies, brelins, vras, cabots.

1 pouré

1 carotte

1 toumate

1 ougnoun

1 moque de vin bllaunc et treis pintes d’iâo

thym, loryi, persi, âl.

sé, peivre, huile.

 

Epuqui la légueume et la hagui.

 

Dauns eun faitout :

- faire suintaer la légueume dauns l’huile.
- mouillyi d’aveu l’iâo et le vin.
- y mette eun counséquent bouquet garnin, le sé, le peivre.
- laissi fréchounaer dyis minutes.
- mette les peissouns et les aunglettes dauns eun filet et les plloungi dauns le bouilloun.
- laissi mijotaer eune trentanne de minutes.
- sorti le peissoun , l’épuqui ainchin que les crustacés et les remettes dauns le faitout.
- ébllaqui le tout à la méconnique .

Servi d’aveu eune crôte de pan et de la cramme.

Bouon appétit !


CPA Collection LPM GRIFF 1910

 
         
   

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